2022 TÜRSAB SEÇİMLERİ HAKKINDA…

TÜRSAB SEÇİMLERİ HAKKINDA…

İlk ben adaylığımı açıkladım. Diğerleri benden sonra. Birleşilecekse ben başkan olmalıyım.

Ben zaten senelerdir Türsab’ın içindeyim. Türsab’ı en iyi ben bilirim. Birleşilecekse, bu birleşme benim başkanlığımda olmalı.

Valla üyeler kendileri bilirler. Beni seçmezlerse kaybeden ben olmam…

Yaşı en büyük aday benim. Birleşme olacaksa hürmeten herkes benim başkanlığımda birleşsin…

Muhalif adaylar böyle mi düşünüyorlar acaba?

Adayların hepsi arkadaşım, dostum, kardeşim hatta iş partnerim. Bakıyorum da hiç biri burnundan kıl aldırmıyor. Özgüven güzel bir şey aslında. Ama karşılarında matematik denen bir gerçek var. Benim görüşüme göre, ki milim şaşmadı senelerdir; Firuz Bağlıkaya an itibarı ile kullanılacak oyların %40’ını alır. Bu da seçimi kazanması için yeterli bir orandır. Peki diğer 4 aday? Şimdi isim vererek kimseyi rencide etmeyeyim ama; diğer adayların oy ortalamaları %10. En yükseği, bugün seçim olsa oyların %15’ini ancak alır ama aralarında %5’i bile zor toparlayacak olan aday var. Peki, bu durumda muhalif adayların oy oranlarının toplamı nedir? %40’ı bir tık geçer.

Yani, Muhalefet kazanmak istiyorsa “Birleşmeleri şart” İçlerinden biri yan çizse bile seçimi Firuz Bağlıkaya kazanır. Bağlıkaya bunun farkında. Bu nedenle işi sıkı tutuyor. Yılmadan yorulmadan tüm imkanlarını hatta zaman zaman Türsab’ın imkanlarını kullanarak Türkiye’yi adım adım dolaşıyor. Türsab’ın maaşlı elemanlarını bile seçim için kullanıyor, onları da seçim gezilerinde yanında götürüyor. Bazıları eleştirince “Parasını ben ödüyorum” diyor ama o memurların maaşlarını tüm acentaların ödediğini hesaba katmıyor. Yemeğini başkan ödüyor olabilir ama orada, seçim gezisinde bulunduğu her günün, her dakikanın parası acentaların cebinden çıkıyor. Buna Türsab TV çalışanlar dahil.

Bu arada, seçim çalışmalarının başında el üstünde tutulan Davut Günaydın yavaş yavaş kadrajın dışına çıkarılmaya başlandı bile. En başlarda yapılan seçim gezilerinde sürekli başkanın yanında poz veren Günaydın, yavaş yavaş başkanın 2 yanına, sonra kadrajın en sonuna nihayet de kadrajdan çıkarılmaya başlandı. Artık her 3 toplu resimden birinde en arka sıralardan objektiflere gülümsemeye başladı.  Benim tanıdığım Davut Günaydın 2. bir Hasan Erdem olayı yaşamamak için gerekli önlemleri almıştır. Onun mutlaka bir “B planı” mevcuttur.

Peki muhalefet cephesinde durum nedir? An itibarı ile Ali Bilir ve Tamer Çiçek birleşme konusunda anlaşmış gibi görünüyorlar. Ön planda Ali bilir. Diğer 2 aday ise başkanlık konusunda henüz bir ödün vermek istemiyorlar.

ÇATI ADAY;

Bu durumda adayların hepsini bir potada toplayabilecek Çatı Aday en mantıklı çözüm gibi gözüküyor. Yani kimsenin itiraz edemeyeceği, sektörün en saygın kişilerinden biri Çatı Aday olarak adayları birleştirir ve seçimi kazandıktan, Firuz Bağlıkaya’nın adaylık ihtimalinin kalmadığından emin olduktan en kısa süre sonra, erken seçim kararı alır.

Ama ya böyle biri bulunamazsa… ki nitekim çatı aday olabilecek kişi sayısı sektörde 2 veya 3 kişi. Onlarla yapılan görüşmelerde de bu güne kadar olumlu bir sonuç çıkmadı. Niyetleri olsa da ya sağlık sorunlarını bahane ettiler ya da yenilirlerse bugünkü konum ve prestijlerini kaybetmekten korktular.

ÇARE EŞ BAŞKANLIK.

Eğer çatı aday bulunamazsa bu kez “Eş Başkanlık” sistemi ile çare bulunabilir. Yönetmelikte böyle bir şey gözükmese de demokrasilerde buna da çare bulunur.

Bunlardan hiç biri olmaz ve Firuz Bağlıkaya tekrar başkan seçilirse…

Ben dahil, kimsenin sonuçlara itiraz ve yönetimi şikayet etmeye hakkı yoktur. İtirazı olana da “Kendiniz etiniz kendiniz buldunuz” denir. Ben de şahsen, bir kez bile Firuz Bağlıkaya hakkında ağzımı açarsam …

Seçimler hakkında tüm yorumlarımız bu haftaki “Dilin Kemiği Yok” programında; Lütfen abone olup izleyiniz https://youtu.be/ulY57D7F9lE