TURSAV DOSYASINDA HATA…

Malumunuz 2 senedir yoğun talep gören bir program yapıyoruz. Dilin Kemiği Yok!

Bu programın en güzel yanı, sektördeki eksiklikleri, yanlışları ve kötüye kullanımları en aza indirgenmesine faydası olması. Kısaca DKY; sadece biz acentacıları ilgilendiren özel bir eleştiri programı.

Peki, kaynaklarımız neler ve kimler? Elbette siz acentacılar. Ancak biz yine de gelen tüm bilgileri önce etik süzgeçten geçiriyor, daha sonra ben veya Cemal double-check edip yayınlıyoruz. Ve tabii ki kaynağımızı deşifre etmiyoruz. Aksi takdirde kimse bize güvenip bilgi vermez.

Geçtiğimiz günlerde, TURSAV’ın 15 yıl başkanlığını yapmış olan Sayın Yusuf Yazıcı aradı. “TURSAV maalesef kötü durumda, Sana çok önemli bilgiler vereceğim” dedi. Verdiği bilgilerin bir tanesi; TÜRSAB-ROTA’nın TURSAV’daki hissesinin alacak-verecek nedeni ile Sayın Yıldırım Taş’a devrolduğu bilgisiydi. Bu bilgi son birkaç ay öncesine kadar 15 seneldir TURSAV’ın başında olan Başkanından geldiği için, adam bulup Ticari Sicilden araştırma gereği duymadım. Koskoca Başkan zaten bunu araştırıp da bana bilgisini vermiştir diye düşündüm. Programda da Sayın Yazıcı’nın ismini vermeden bana anlattıklarını dile getirdim.

Yanılmışım: Meğer, Başkan’ın verdiği bilgi doğru değilmiş. Alacak-vereceği bilemem ama Yıldırım Taş’a devrolan tek bir hisse yok. Kendisi sadece ROTA’nın başına geçmiş.

Sabah ilk işim Yıldırım Taş’ı arayıp özür dilemek oldu. Elbette kalabalıkta yapılan ayıbın tenhada özrü olmaz. Bu nedenle kendisinden programda da özür dileyeceğim.

Kıssadan hisse neymiş?; Kimden gelirse gelsin, her bilgi kökten araştırmaya muhtaçmış. Tövbe billahi, 15 senelik TURSAV’ın başkanı da olsa, kurumun karakutusu da olsa, incik-cıncığını bilse de, dediğine inanmayıp bulacaksın ticari sicilden adamını, böyle bir ortaklık var mı yok mu kendin araştıracaksın.

Hadi hayra karşı…